Valsa in mönster

Ett enkelt sätt att få snygga mönster eller ytor på metall är att valsa in mönster. Här kommer en liten guide för er som är intresserade. / A very easy way to get nice patterns on metal is to use the rolling mill. Here’s a small tutorial.

WP_20151008_12_01_05_Pro

Det finns en hel del material (tex. tyg, växter, papper etc.) att välja bland när man ska göra mönster. Jag valde fjädrar och de tejpade jag fast för att de inte ska flyga runt. / I chose feathers in this tutorial but you can use other materials (paper, fabrics, plants etc.). I used tape to temporarily fix the feathers on to the metal, don’t want them flying around.

WP_20151013_13_17_19_Pro

Körde plåtbiten genom valsen. / Ran the sheet through the rolling mill.

WP_20151008_13_48_42_Pro

Ta bort tejpen och fjädrarna, nu ska det finnas ett mönster i plåten. Jag oxiderade plåten för att framhäva mönstret mer. / Remove the tape and the feathers, now there is a pattern on the sheet. I chose to oxidized the metal sheet to emphasize the pattern.

WP_20151013_13_50_49_Pro

Ett annat exempel, ihopknövlat papper. /Another example, wrinkled paper.

OBS! Se till att det inte finns några rester av fjädrar eller annat kvar i valsen. Kan annars ge oönskade märken på plåten nästa gång valsen används. /Make sure that the rolling mill is cleaned afterwards, dirt in the rolling mill can cause unwanted marks on the metal sheet the next time it’s used.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.